Tijd voor een nieuwe (of eerste) fiets?


Fietsen is populairder dan ooit. Je kunt het doen wanneer je wilt, met wie je wilt en waar je wilt. Je loopt er niet snel blessures mee op, kunt het dan ook tot op (heel) hoge leeftijd doen. En als kers op de taart is het nog keigoed voor je gezondheid ook. Wij moedigen je dan ook aan om de stap te ‘wagen’ en we helpen je graag op weg want het fietsaanbod is bijzonder groot en verandert elke dag.

Waar begin je …

Je portemonnee in ’t oog houden is zonder meer van belang want als starter moet je echt geen gekke dingen gaan doen. Ga ook niet over één nacht ijs en kijk verder dan enkel de merken van de lokale fietswinkel. Check ook even de karakteristieken van de verschillende soorten materiaal (aluminium, carbon, staal, titanium).

Vervolgens …

In een volgende stap gaat de afmontage aan bod komen. (remmen, versnellingscomponenten, wielen, etc.) Bij voorkeur wordt er voor een complete groepset gekozen. Als startende fietser kom je al vaak bij de Shimano® materialen terecht, dikwijls gemengd met andere (goedkopere) materialen. Wie zich verder wil verdiepen in meer aankooptips kan je onderstaande links hanteren.


Terug naar overzicht