Sporten met muziek


Volgens wetenschappers aan de universiteit van Brunel zorgt muziek ervoor dat je tijdens het sporten een stabiel ritme behoudt en minder snel afgeleid bent. Nog een pluspunt is dat je je tempo eraan aanpast. Kies je voor snel opzwepende muziek, dan zal je ook je tempo stijgen. Zet je een rustig plaatje op, dan heeft dit invloed op je tempo. Wil je het dus uitstekend doen? Zet dan een rustig muziekje op tijdens je opwarming en cooling-down en een uptempo-nummertje tijdens je training.

Oordopjes of een hoofdtelefoon

Tegenwoordig zijn alle mp3 spelers en smartphones schokbestendig en handig mee te nemen. Kies een exemplaar dat voor jou het handigst is. Waar je wel een keuze in moet maken, is het aanschaffen van een degelijke hoofdtelefoon of oordopjes die speciaal ontwikkeld zijn om te gebruiken tijdens het sporten. Ze zijn vaak bestand tegen zweet en sommige zijn zelfs volledig waterdicht. Meer dan de helft van de oordopjes hebben een kabel. Vind je dat die vaak in de weg hangt, dan kan je ook kiezen voor exemplaren die werken via Bluetooth en dus draadloos zijn. Toch liever een hoofdtelefoon? Kies er dan eentje die goed past rond je hoofd en dus niet gaat schuiven tijdens het sporten.

Spotify®

Je kan zelf een playlist maken in je mp3-speler of smartphone, maar heb je weinig inspiratie? Probeer dan zeker eens de Spotify®-app. Deze app bundelt verschillende loopnummertjes samen waardoor je nog meer plezier beleeft tijdens het lopen.


Terug naar overzicht