De meeste fietsers hebben tegenwoordig een smartphone. Zonder al te veel in detail te gaan, geven we graag een greep uit de talrijke apps voor fietsers, om uw nieuwsgierigheid te prikkelen en u het fietsend leven nog aangenamer te maken.

“Naviki” : Ook deze app laat je toe je eigen route te bepalen en op te slaan en ze vervolgens bij Naviki te laten documenteren m.b.t. bijvoorbeeld hellingsgraad en weersomstandigheden onderweg.

Website Naviki

“Bike doctor” : Deze app helpt je bij het stap voor stap oplossen van de meest voorkomende technische problemen aan de fiets.

Website Bike Doctor

“Moves” : Deze app registreert op vernuftige wijze hoe ver je stapt, loopt en/of fietst gedurende de dag.

Website Moves

“Runtastic” : Mag het ook wat sneller en sportiever? Dan is deze app aangewezen omdat hij van je GSM een superfietscomputer maakt met meer dan 50 verschillende fietsfuncties en snufjes bij de vleet.

Website Runtastic

“Size my bike” : De ultieme wens van heel wat fietsers is een fiets op de juiste maat. Deze app helpt je om op basis van een aantal fysieke afmetingen je fiets zo goed mogelijk af te stellen.

Website Size My Bike

“Buienradar” : Laat je zowat twee uur vooruit kijken om te zien of er regen aankomt. Ook heel lichte regen wordt consequent gesignaleerd.

Website Buienradar

Tot slot! Allemaal leuke apps, maar voor je het weet is je gsm-batterij plat … Een oplossing is een reservebatterij, ook wel power bank genaamd. Voor een redelijke prijs kan je een power bank aanschaffen die 4x zoveel stroom biedt als de batterij van je gsm.

Bij het fietsen hou je je gsm natuurlijk niet in je hand. Er bestaan dan ook verschillende bevestigingssystemen die je toelaten om veilig en comfortabel gebruik te maken van de apps op je gsm.


Terug naar overzicht