Tokyo 2020

DAYS
HRS
MINS
SECS
TO THE OPENING CEREMONY
OF THE OLYMPIC GAMES
TOKYO 2020
:
:
OLYMPIC GAMES
TOKYO 2020
Discover tomorrow

In 1964 mocht Tokyo het grootste sport event op aarde al eens ontvangen. Op 7 september 2013 werd Tokyo op het 125e IOC-congres gekozen tot gaststad voor de Olympische Spelen 2020 met als motto “Discover tomorrow”. Het wist Madrid en Istanboel in twee stemrondes te verslaan.

33 Olympische sporten

Van 24 juli 2020 tot en met 9 augustus 2020 staan er 33 olympische sporten op het programma, 5 meer dan in Rio 2016. Honkbal/softbal, karate, klimsport, skateboarden en surfen zijn de olympische nieuwkomers, voorlopig alleen in 2020. De Paralympische Spelen herbergen 22 Paralympische sporten.

Venues

Tokyo 2020 bestaat voornamelijk uit twee thematische en operationele zones. Er is de ‘Heritage Zone‘, die verschillende iconische locaties herbergt die werden gebruikt tijdens de Tokyo 1964 Games zoals het prestigieuze Nippon Budokkan voor judo, het Baji Koen Park voor hippische evenementen en het Yoyogi National Gymnasium voor handbal. Het Tokyo National Stadium, waar de openings- en sluitingsceremonie en atletiekwedstrijden worden opgevoerd, wordt volledig vernieuwd en vervangen door een nieuwe arena.

Daarnaast is er de ‘Tokyo Bay Zone’, die als model dient voor innovatieve stedelijke ontwikkeling en symbool staat voor de opwindende toekomst van de stad.

Musashino Forest Sports Plaza (o.a. badminton & rolstoelbasketbal)

Tokyo 2020 “official venue PR video” :

Tokyo, de “Oostelijke Hoofdstad”

Voor veel westerlingen is het onbekend dat Tokyo niet een stad is, maar een “conglomeraat van steden”. De metropool Tokyo bevat naast de 23 wijken nog verschillende andere steden, gemeenten, dorpen en zelfs verschillende eilanden in de Stille Oceaan. De totale bevolking van de prefectuur Tokyo bedroeg op 1 juli 2012 meer dan 13,2 miljoen inwoners.

Sportief Tokyo

Op sportgebied heeft Tokyo onder andere twee professionele baseballteams, de Yomiuri Giants en de Yakult Swallows. Daarnaast heeft de Japanse sumobond er haar hoofdkwartier en heeft het meerdere voetbalclubs, waaronder FC Tokyo en Tokyo Verdy. Ook de zaalsporten basketbal en volleybal vind je er terug en hebben ze tot slot ook 3 rugby teams.

De Spelen van de XXXII Olympiade

Kom alles te weten en mis niets van Tokyo 2020 via hun officiële kanalen :